INFOTRAFIC

Infotrafic

Perioade de varf....Sosele din italia sunt extrem de aglomerate in serile de vineri si duminica si imediat inainte sau dupa o sarbatoare majora, de exemplu 15 august. Primul si ultimul weekend din august, cand italienii isi incep si-si sfarsesc concediile, sunt, de asemenea, extrem de aglomerate. In oras, ambuteiajele se formeaza dimineata devreme, seara si inainte de pranz.

Pana.... Daca faci pana, pune luminiile de avarie si triunghiul luminos de avertizare in spatele masinii. Suna la Automobile Club d'Italia (www.aici.it) la numarul de urgenta tel.116 si comunica locul, marca masinii si numarul de inmatriculare. Masina va fi remorcata de cel mai apropiat service de autorizat de ACI. Informeaza-te cand te duci sa inchiriezi o masina.

Distantele.... pe indicatoarele rutiere, distantele sunt prezentate in kilometri.

Benzina....In Italia, benzina este scumpa si taxata la litru. Benzinariile de pe autostrazi sunt deschise 24 din 24, si in general, accepta carduri de credit. Alte benzinarii sunt inchise intre 13.00 si 16.00, dupa 19.00 si duminica, iar multe dintre ele accepta numai bani gheata. Asigura-te ca controlul este la zero, inainte ca angajatul benzinarii sa-ti faca plinul.

Farurile....Pe arterele principale trebuie sa conduci cu farurile aprinse, chiar si in timpul zilei, Daca nu - primesti amenda.

Codul rutier....Codul rutier italian nu difera prea mult de cel american. In Italia se circula pe partea dreapta. Depasirea se face numao pe stanga. Este obligatorie purtarea centurii de siguranta (atit pe locurile din fata, cat si pe cele din spate). Trebuie sa ai tot timpu; asupra ta documentele masinii. Amenzile pentru conducerea in stare de ebrietate sunt usturatoare, existand si riscul sa platesti cu sase luni de inchisoare. Este obligatoriu, sa ai in masina un triunghi rosu, in caz de pana sau accident.

Limita de viteza....Limita de viteza este de 50 de km/h, in oras, si 110 km/h, in afara, doar daca nu exista un indicator de 90 km/h. Pe autostrada limita se incadreaza intre 130 km/h sau 150 km/h, pe anumite portiuni.