CE SA IEI CU TINE ?

CE SA IEI CU TINE ?

In italia gasesti tot ce iti doreste inima. Farmaciile ofera o gama larga de medicamente, instrumente medicale si articole pentru igiena personala, dar si sfaturi profesionale; n-ar fi rau totusi sa iei cu tine si retele medicamentelor de care ai nevoie. Denumirea anumitor medicamente de marca difera in Italia. Farmaciile sunt indicate printr-o cruce verde amplasat deasupra intrarii. De asemenea, nu strica sa iei cu tine a doua pereche de ochelari sau lentile de contact, daca porti. Vara este indicat sa folosesti crema de protectie solara si crema antitantari.

Imbracamintea depinde foarte mult de destinatia aleasa, de perioada cand planifici sa ajungi in Italia si de activitatiile pe care le doresti sa le experimentezi; vei avea nevoie de haine elegante doar pentru restaurantele de lux si cazinouri. Daca iesi in oras, da-ti stiinta sa fii cat mai elegant; de asemenea, in biserici alege-ti o costumatie corespunzatoare - ideal ar fi ca femeile sa nu poarte bluze decoltate sau fuste scurte. Un alt lucru impotrant de retinut este ca, in sud si in zonele rurale, rochiile trebuie sa fie conservatoare. Ia-ti un pulover, chiar daca ajungi vara in Italia, pentru ca serile sunt extrem de racoroase. De asemenea, vino pregatit si pentru zilele ploioase si racoroase din a doua jumatate a verii. Poti inchiria sau cumpara echipamente de catarare, schi, camping si alte sporturi, dar ar fi indicat sa-ti aduci proprii bocanci.

In final, nu uita lucrurile cele mai importante : pasaportul, permisul de conducere, biletele, cecurile de calatorie si asigurarile. Pastreaza toate chitantele de la toate cumparaturile facute. Anunta la politie daca ai pierdut un obiect sau daca a fost victima unui furt si nu uita sa iei dovada de la politie (una denuncia) pentru despagubiri ulterioare.