BUCATARIA IATALIANA

BUCATARIA ITALIANA        

Mancarea este sanatoasa; ingridientele - carne, peste, fructe si legume - sunt proaspete; iar metodele de preparare sunt simple si rapide. Principala materie prime - pastele - se poate prepara in nenumerate moduri, Mncarea gatita cel mai rapid - pizza nu are egal; iar ca desert, ce ne-am face fara inghetata ?

Bucataria italiana este, de fapt, suma bucatariilor regionale adunate intr-una singura. In Milano, orezul este mai folosit decat pastele; in nordul indepartat, unde influentele austreice sunt puternice, ti se vor oferi galusti si strudel cu mere, iar in Sicilia, unde e influenta marii si a Africii de Nord domina, ai putea avea la cina ton, cuscus si ardei iuti in stil arab. Varietatiile sunt nenumarate. Singura regula nescrisa este aceea ca bucataria este din ce in ce mai simpla cu cat cobori spre sud. Umbria  si Piemont ofera unul dintre cele mai rare feluri de mancare - trufele; Parma are doua produse italiene extraordinare - sunca de Parma si parmezanul; Campania are branza mozzarella, iar Liguria a creat pesso alla Genovese, unul dintre multe sosuri care au depasit granitele italiei. Unele produse sunt universale - uleiul de masline este invariabil excelent, la fel si cafeaua.