BANII

Euro.... este moneda nationala a Italiei. Bancnotele sunt de 5, 10, 20, 50, 100, 200 si 500 de euro. Un euro este divizat in 100 de centi. Monedele sunt de 1 si 2 euro si 1, 2, 5, 10, si 50 de eurocenti.

In majoritatea bancilor, aeroprturilor si garilor exista ATM-uri    (Bancomat, in iatliana) pentru carduri de credit internationale (carta de credito). Inainte de a pleca in calatorie, afla codul PIN din patru cifre, pentru a putea scoate banii din bancomatele italiene. Valuta si cecurile de calatorie - de preferat, emise in euro - pot fi schimbate in majoriatatea bancilor si la casele de schimb (cambio), dar cozile sunt foarte lungi si procedurile dureaza mult timp. In zona rurala, orasele mici si in zona de sud a tarii, ATM-urile si casele de schimb sunt foarte rare - aproape inexistenete.

Cardurile de credit sunt acceptate in hotelurile si restaurantele in majoritatea oraselor mari si mijlocii. Uita-te dupe silglele Visa, Mastercard sau American Express

(Diners Card     sunt mai putin cunoscute) sau cele italienesti, Carta Si       (in traducere libera "se accepte carduri). In zonele rurale, putin sunt comercianti si proprietarii de magazine si hoteluri care accepta carduri. Intereseaza-te intotdeauna despre modalitatea de plata inainte de a comanda ceva la restaurant sau de a-ti rezerva o camera.